KNRDY Restaurant by Suto Interior Architects

http://www.contemporist.com/2012/12/21/knrdy-restaurant-by-suto-interior-architects/

KNRDY Restaurant

Advertisements

Capri Suite by ZETASTUDIO Architects

Capri Suite by ZETASTUDIO Architects
Posted by Dave on July 20th, 2012
ZETASTUDIO Architects designed the interiors for Capri Suite, a maison de charme, that was originally part of the St. Micheles’ convent built in the XVII century. Featuring just two suites with hotel services, it is located in the center of Anacapri on the Italian island of Capri.

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Capri Suite

Project: Capri Suite

Interior Design: ZETASTUDIO Architects

Photography: Bernard Touillon

ASK Hertford by Gundry & Ducker

ASK Hertford by Gundry & Ducker

London studio Gundry & Ducker have added oak booths and stencilled tree-like graphics to the interior of an Italian chain restaurant in Hertfordshire, England.

ASK Hertford by Gundry & Ducker

Bauble-shaped pendant lights are clustered in each of the three dining rooms of ASK Hertford, two of which feature deep green walls.

ASK Hertford by Gundry & Ducker

Oak tables and chairs are either laminated or painted in green and white, arranged randomly around the restaurant.

ASK Hertford by Gundry & Ducker

Wine bottles displayed on the walls behind the wooden bar appear to have bright white shadows.

ASK Hertford by Gundry & Ducker

The restaurant is one of a few ASK outlets that the architects are upgrading.

ASK Hertford by Gundry & Ducker

You can see a couple more projects by Gundry & Ducker here, including a pub inside a cardboard box.

ASK Hertford by Gundry & Ducker

Photography is by Hufton + Crow.

Here’s some more text from Gundry & Ducker:


Ask Italian Hertford

As part of a major refurbishment program Gundry & Ducker were asked to re-design Ask Italian in Hertford.

The design is intended to create a warm and relaxed dining environment for both the evening and daytime, whilst maintaining a sense of the simple white restaurant interiors that typified Ask’s early restaurants.

The restaurant is sited within a sequence of interconnecting spaces, Victorian shop, covered courtyard & Edwardian showroom, which with their differing volumes together provide the framework for the design.

The first space is light and addresses the street, The floor is striped in contrasting grey tiles, bespoke pendent lights hang low over a mix of white and timber tables, projecting a silhouette onto the ceiling at night that are echoed on the walls. The openness of the space is contrasted with a sense of enclosure created by high backed benches, with rich green interiors and a new bar and back display.

The second space is a vertical volume with a vaulted ceiling and central lantern light. This dark green volume is dominated by the a chandelier, a version of the brass and glass bespoke lighting that runs throughout the restaurant, The walls are decorated with murals in light green inspired by the out line of trees, in turn influenced by the history of the town.

The third space, previously a draper’s showroom, is the largest and lowest of the three. Here the space is sub divided into “a space within a space”, where walls are cut away to form castellated screens and booths green on the insides, clad in oak on the outside.

Throughout the scheme the oak flooring is manipulated to form the furniture, turning the boards through 45° and up the face of key elements within the space. Interior reveals and lit elements are picked out in greens from a pallet that runs throughout the restaurant. The tabletops are a mix of sharp white and laminated timber the laminated chairs are finished in Oak and greens from the recurring pallet

Trinity Bellwoods Town + Homes Interior by Cecconi Simone


The model for “Trinity Bellwoods Town + Homes” showcases contemporary interior design, imparting a progressive brand identity to this urban-infill project in a market segment crowded with retrograde developments.

Cecconi Simone conceived the interiors and custom fixtures for the three unit types within the community – 4.1 meter-wide, 4.6 meter-wide and 5.8 meter-wide. The ground level and third floor of the 4.6 meter unit are represented in the model, in a clean palette of white, black, walnut and yellow.

Custom millwork, with alternating closed and open storage, spans the full length of the ground level, generating a continuous, horizontal composition of solids and voids. The stair, kitchen island tower and integrated exhaust hood introduce modulating elements of verticality.

Subtle millwork details in the kitchen include zero-edge Corian counters, a slotted shelf for standing dishes, back-painted seamless backsplash and integrated appliances. A built-in bench in the dining area is complemented by an integrated ledge in the living area, both with storage below.

The master suite features a custom walnut-laminate sleep unit, incorporating a bed, side tables, sofa and display niches with LEDs. The ensuite contains a specially-designed vanity with integrated white Corian sinks, counter and backsplash and open and closed storage cabinets in white and walnut laminate. Custom wall-mounted medicine cabinets are accessed via a pivoting mirror.






CAMPSITE OFFICE SWH

PROJECT: Campsite office SWH
LOCATION:Amsterdam, the Netherlands
PROGRAM:office
ASSIGNMENT:design from shell and interior
STATUS:realised 2000
SIZE:950 m2
CLIENT:Advertising agency SWH
DESIGN:Eline Strijkers with Frank van Ooijen
PHOTOGRAPHY:Martien Mulder

In the design for the advertising agency Schaeffer Wünsch (SWH), the spatial qualities of the open plan office are preserved while providing the workstations with various levels of privacy. The concept is highly flexible, but the use of sightlines and routes has imbued the space with a sense of constraint as well. A doubling in the number of workstations within a few years is taken into account in the design.
The concept of a campsite is adopted for the layout with each single workstation having its own connection points. A workstation can easily be created on demand. This consists of a cupboard, a table, heating, lighting and a room with acoustic panels. These textile panels can be folded into each other and provide acoustic absorption. The addition of workstations entails adding acoustic absorption thereby ensuring that the sound level in the office remains constant even with an increase in the number of people. Because the floor plan will densify in time, new routes, neighbors and sightlines will emerge.